4 načina da zavolite pivo ako još niste ljubitelj fotografija

4 načina da zavolite pivo ako još niste ljubitelj

Pivo je jedno od najpopularnijih pića diljem svijeta, odmah uz bok čajevima i vodi, a ljudi se dijele na one koji obožavaju i one koji baš nisu ljubitelji ovog gorkastog pića. Biti obožavatelj piva podrazumijeva puno više od samog uživanja u osvježavajućem okusu ledenog piva. U nastavku vam donosimo nekoliko načina koji će vas potaknuti da zavolite ovo popularno piće.

Način #1 – Upoznajte se s pivskom kulturom svjetskih metropola

Ljubitelji piva često naglašavaju kako ovo piće iza sebe ima vrhunsku tradiciju koja je ujedno i nepresušni izvor inspiracije kada je u pitanju turizam. Pivske metropole poput Praga ili Dublina svake godine privlače sve veći broj turista, a za njima ne zaostaje ni Karlovac svojom bogatom gastronomskom i turističkom ponudom. Ako ste putoholičar, za sljedeću destinaciju izaberite grad na pivskoj karti i upoznajte se s kulturom svjetski poznatih piva.

Način #2 – Pivska tradicija prepuna je zanimljivosti, saznajte nešto novo

Proizvodnja piva seže u daleku povijest, još od samih početaka ljudske civilizacije. Napretkom različitih civilizacija napredovala je i proizvodnja ovog pića. Od kućanskog posla kuhanja piva kojeg su obavljale žene, do danas kad je pivska industrija prosperitetna industrija, a njen napredak je vidljiv u praćenju trendova, a time i pružanju temelja za daljnji rast pivarstva. Pivske kompanije poput HEINEKENA Hrvatska svojim brandovima zadovoljavaju različite potrebe potrošača, te ih se stalno trudi pozitivno iznenađivati inovacijama - novim proizvodima, okusima, pakiranjima te atraktivnim promocijama.

4 načina da zavolite pivo ako još niste ljubitelj_fotografija 2.jpg

Način #3 – Uz pivo dolazi bogata gastronomija

Pivo ima veliku ulogu i u gastronomiji. Oduvijek se sljubljivalo s hranom, a kombiniranje piva i hrane danas je važan dio kulinarstva te se može smatrati umjetnošću u kojoj se stapaju različite boje, okusi, i arome te prigode u kojoj se piju određena piva. Pivo se može spariti s gotovo svim vrstama jela, uz predjela i finger food, mesna jela, ribu, sireve, a posebice uz gorkaste čokoladne deserte. Ako ste ljubitelj dobre hrane, lako ćete postati i ljubitelj kvalitetnog piva.

Način #4 – Zabavite se na jednom od mnogobrojnih pivskih festivala

Poznato je kako se uz kvalitetno pivo, dobru hranu i prijatelje može dobro zabaviti, a iz godine u godinu raste popularnost pivskih festivala koji obuhvaćaju sve prethodno navedeno. Posljednji vikend u kolovozu, od 30. kolovoza do 3. rujna, održavaju se 33. Dani piva Karlovac - najveći pivski festival u Hrvatskoj u potpuno novom ruhu s mnoštvom popratnog sadržaja poput koncerata, radionica te umjetničkih performansa.

4 načina da zavolite pivo ako još niste ljubitelj_fotografija 3.jpg

Uz besplatne koncerte velikih glazbenih imena poput Elementala, Psihomodo Popa, Prljavog kazališta, Vojka V, Urbana&4, Pips, Chips & Videoclipsa i mnogih drugih, na različitim glazbenim pozornicama posjetitelji će moći uživati u degustaciji posebnog Festivalskog piva kojeg će glavni sponzor manifestacije Karlovačko proizvesti za tu priliku. Po prvi puta na Danima piva organiziran je i besplatni Desperados festivalski kamp smješten u neposrednoj blizini središta grada kako bi posjetitelji bili što bliže svim događanjima na festivalu.